Kundeservice

+45 3841 0344
Mandag-torsdag kl. 9.00-18.00
Fredag kl. 9.00-15.00
  • Gratis og uforpligtendeDet er 100% gratis og uforpligtende at bestille tilbud
  • Professionel dansk serviceVi matcher dig professionelt med relevante flyttefirmaer
  • Kun godkendte flyttefirmaerVi stiller høje kvalitetskrav til de flyttefirmaer vi samarbejder med
Så nemt er det...
1

Bestil tilbud

Benyt formularen til at beskrive din flytning.
2

Match

Vi matcher din beskrivelse med relevante flyttefirmaer.
3

Modtag tilbud

Du modtager tilbud fra op til seks forskellige flyttefirmaer - og kan vælge det bedste.

Collage Portugal

Info om at flytte til Portugal

Går du og drømmer om at flytte til Portugal, skal du vide, at du stadig har muligheden for at gøre noget ved dine drømme. Det er aldrig for sent, og det er faktisk meget enkelt at flytte til Portugal trods distancen mellem Danmark og Portugal. Portugal er en del af det europæiske fællesskab, og du har derfor som EU-borger ret til frit at flytte til Portugal for at bo og arbejde eller studere. Det kræver ingen særlige tilladelser.

Har du planer om at bo i Portugal i mere end 3 måneder, fordi du eventuel skal arbejde eller studere i landet, skal du dog kontakte det portugisiske fremmedpoliti (det såkaldte Serviço de Estrangeiros e Fronteiras) og søge om opholdstilladelse. I den forbindelse skal du som regel gøre rede for dit ophold og forelægge en arbejdskontrakt eller en tilmeldelse til et studium. Selve proceduren for at flytte til Portugal er således ikke særlig kompliceret, men der kan selvfølgelig være mange andre hensyn, der skal tages i betragtning inden en flytning til Portugal. Det kan eksempelvis være hensynet til børn, familie, venner og o.l.

Hvad koster det at flytte til Portugal?

Skal du flytte til Portugal, får du brug for et kompetent flyttefirma, der evner at flytte alle dine ejendele sikkert til landet uden, at der sker skader på dine ejendele. Det vil alt andet lige give dig den bedst mulige start på dit nye liv i Portugal, at du ved, at der bliver taget godt hånd om din flytning til Portugal af et professionelt flyttefirma. For en sikkerheds skyld bør du dog undersøge, om flyttefirmaet har gyldige forsikringer, så du blandt andet kan få dine ejendele erstattet, hvis uheldet skulle være ude, og der sker noget med dine ejendele under flytningen.

Inden du begynder at søge efter et flyttefirma til Portugal er det vigtigt, at du først tager stilling til, hvor meget du skal have flyttet, hvornår du skal flytte og hvor i Portugal, du skal flytte hen. Det er disse tre ting, der i sidste ende vil påvirke prisen for din flytning til Portugal. Det er imidlertid også tre ting, der er meget forskelligt fra person til person og fra familie til familie. Hvis du skal flytte til Portugal alene, så vil du givetvis også have mindre flyttegods, end hvis en familie med børn skal flytte. Det er derfor meget svært at komme med en endelig pris på flytning til Portugal, da det som nævnt vil variere efter den enkelte flytning.

Når du skal finde et flyttefirma til Portugal, er det dog en god ide at undersøge markedet først, så du ikke vælger det første og bedste flyttefirma, du finder. Det kan i mange tilfælde være en dyr løsning. Fordelen ved at undersøge markedet for flyttefirmaer til Portugal, inden du beslutter dig endeligt for et flyttefirma er nemlig, at du får en ide om det generelle prisleje for en flytning til Portugal. Det kan i det lange løb spare dig for rigtig mange penge.

Hvis du imidlertid ikke synes, at du har hverken tid eller overskud til selv at sidde og undersøge det store marked for flyttefirmaer, kan du gøre brug af vores service her på siden. I kontaktformularen angiver du dine krav og behov til flytningen til Portugal, og så indhenter vi tilbud hos kompetente flyttefirmaer, der kan stå for dine forestående flytning til Portugal. Vores service er gratis og uforpligtende for dig, ligesom du selv vurderer de indhentede tilbud og finder det flyttefirma, der passer dig bedst.

Gode råd når du vil flytte til Portugal

  • Som EU-borger kan du frit flytte til Portugal for at bo og arbejde i op til 3 måneder. Det eneste du skal medbringe er dit danske pas og for en sikkerheds skyld også det blå EU-sygesikringskort.
  • Flytter du til Portugal og skal bo der i længere end 3 måneder, skal du kontakte det portugisiske fremmedpoliti (Serviço de Estrangeiros e Fronteiras) og søge om opholdstilladelse. Som regel skal du i den forbindelse enten kunne forelægge en arbejdskontrakt eller en tilmeldelse til et studium, hvis du er i Portugal for at studere.
  • Efter din flytning til Portugal skal du have et portugisisk skattekort, inden du kan begynde at arbejde i Portugal. Det får du ved at møde personligt op på et lokalt skattekontor i Portugal.
  • Når du er flyttet til Portugal, skal du registreres i den portugisiske sygesikringsordning, da du ikke længere er dækket af dansk sygesikringsordning. Du skal dog være opmærksom på, at der er udbredt brugerbetaling i det portugisiske sundhedsvæsen. Det betyder, at du blandt andet selv vil komme til at betale et engangsbeløb for eksempelvis at kunne konsultere en læge i Portugal.

Du kan finde yderligere informationer om og links til andre portaler om Portugal på Udenrigsministeriet hjemmeside her.  

Lokale forhold

Der bor ca. 10 mio. mennesker i Portugal. Der bliver talt portugisisk i Portugal, så det kan være en god ide at tage et eller flere kurser i portugisisk, inden du flytter til Portugal. Det er en nem måde at få et grundlæggende ordforråd på, så du kan klare hverdagen uden de helt store sprogproblemer, inden du vil få udvidet dine sproglige kompetencer med tiden.

Portugal er kendt for sit varme vejr, og generelt er vejret i Portugal varmt hele året. Men afhængigt af hvor du bosætter dig i landet, vil du kunne opleve vejrmæssige forskelle. Bosætter du dig eksempelvis i syd, vil vejret være langt mere varmt og tørt, end hvis du bosætter dig i den nordlige del af Portugal, hvor der er et mere tempereret klima.

Som i alle andre lande vil du også i Portugal kunne opleve regionale forskelle alt efter hvor i landet, du vælger at bosætte dig. I storbyer som Lissabon og Porto vil du således kunne opleve et pulserende byliv, der byder på shopping, historiske og kulturelle oplevelser, mens du på landet derimod vil kunne opleve små hyggelige landsbyer.

Bestil tilbud på at flytte til Portugal

Skal du flytte til Portugal, kan vi hjælpe dig med at indhente tilbud på op til fire forskellige flyttefirmaer til Portugal. Det eneste du skal gøre er at udfylde vores kontaktformular her på siden. Vi matcher herefter dine krav til en flytning til Portugal med kompetente flyttefirmaer, og så modtager du gratis og uforpligtende tilbud fra op til fire forskellige flyttefirmaer. Du vælger selv det flyttefirma, der passer dig bedst.