Kundeservice

+45 3841 0344
Mandag-torsdag kl. 9.00-18.00
Fredag kl. 9.00-15.00
  • Gratis og uforpligtendeDet er 100% gratis og uforpligtende at bestille tilbud
  • Professionel dansk serviceVi matcher dig professionelt med relevante flyttefirmaer
  • Kun godkendte flyttefirmaerVi stiller høje kvalitetskrav til de flyttefirmaer vi samarbejder med
Så nemt er det...
1

Bestil tilbud

Benyt formularen til at beskrive din flytning.
2

Match

Vi matcher din beskrivelse med relevante flyttefirmaer.
3

Modtag tilbud

Du modtager tilbud fra op til seks forskellige flyttefirmaer - og kan vælge det bedste.

Collage Norge

Info om at flytte til Norge

Hvis du går og overvejer at flytte til Norge, så er der en del ting du skal overveje først. Som for eksempel: hvad skal du medbringe, når du vil flytte til Norge, hvilke offentlige instanser skal du kontakte, når du vil flytte til Norge og har du overhovedet et sted at bo, når du vil flytte til Norge? Derudover er der en række regler du skal opfylde og overholde, når du vil flytte til Norge.

At flytte til Norge er ikke noget man gør i en håndevending, og fordi man synes, at det lyder spændende at flytte til Norge. Der kan dog være mange gode grunde til at flytte til Norge, for eksempel hvis du har fået job i Norge, skal flytte sammen med en nordmand eller har lyst til at starte på en frisk et nyt sted - og hvorfor så ikke flytte til Norge?

Pris for et flyttefirma til Norge?

Prisen for at få et flyttefirma til at hjælpe med at flytte til Norge varierer temmelig meget, især fordi der er så mange flyttefirmaer at vælge imellem. At flytte til Norge svinger også rigtig meget i pris, fordi det afhænger af, hvor meget gods du skal have fragtet, når du vil flytte til Norge, hvor langt du skal flytte ind i Norge og hvor meget du selv hjælper til ved flytningen til Norge. Der er for eksempel stor forskel på at flytte en enkel seng og nogle kufferter til Norge, og så at flytte et helt hus' inventar til Norge - det er derfor meget vigtigt, at du på forhånd ved, hvor mange ting du skal flytte til Norge. I det hele taget gælder det, at jo mere flyttefirmaet skal hjælpe dig med at flytte til Norge, jo mere skal du som regel betale for at flytte til Norge.

Gode råd i forbindelse med at flytte til Norge

  • Når du vil flytte til Norge, skal du i visse tilfælde udfylde en erklæring om indførsel af flyttegods. Den skal indleveres til toldvæsenet (Tollvesenet), når dit flyttegods skal til toldbehandling.
  • Som nordisk statsborger kan du bo og flytte til Norge i op til seks måneder uden at folkeregistrere dig. Det kan dog være relevant for dig som flytter til Norge i under seks måneder, at få et såkaldt D-nummer - hvis du for eksempel vil åbne en bankkonto i Norge.
  • Hvis du regner med at bo I Norge i over seks måneder, skal du folkeregistrere dig når du vil flytte til Norge, senest otte dage efter flytningen til Norge. Din meddelelse om at du vil flytte til Norge foretages ved personligt fremmøde på et af de 41 norske skattekontorer (folkeregistermyndigheden), hvorefter du får et norsk personnummer.
  • Husk også at anmelde din "udvandring" til din lokale folkeregistermyndighed i Danmark, når du vil flytte til Norge.
  • Hvis du ønsker at medbringe dyr, når du vil flytte til Norge, skal du huske at tjekke op på reglerne om dette - Norge har nemlig nogle meget strenge indførselsregler i forbindelse med dyr.

Lokale forhold i Norge

Som nordisk statsborger behøver du ikke en arbejds- eller opholdstilladelse, når du vil flytte til Norge for at arbejde og/eller bo. Når du vil flytte til Norge fra et andet nordisk land, er du nemlig omfattet af den fællesnordiske folkeregistreringsaftale.

Hvis du efter at flytte til Norge er blevet folkeregistreret, er du normalt omfattet af deres sociale sygesikring (folketrygden) - du er altså sygesikret og socialforsikret, hvis du ønsker at flytte til Norge. Du har også som udgangspunkt ret til at have din egen læge, efter at du er flyttet til Norge.

Har du børn med dig, når du vil flytte til Norge, har du ret til norsk børnefamilieydelse. Alle børn bosat i Norge kvalificerer sig til denne ydelse. Hvis du derudover er gravid og i arbejde i Norge, har du ret til graviditetsydelse. Graviditetsydelse er til raske, gravide kvinder, der ikke længere kan arbejde, fordi de risikerer at skade deres foster. Hvis de derimod godt kan fortsætte med at arbejde, er det arbejdsgiverens pligt at finde noget passende arbejde til dem under samme tag.

Som udgangspunkt skal du betale skat til Norge, hvis du arbejder der - så hvis grunden til at du vil flytte til Norge er for at arbejde, skal du huske at betale norsk skat. Til gengæld skal du ikke betale i Danmark, da den nordiske dobbeltbeskatningsaftale forhindrer dobbeltbeskatning.

Held og lykke med at flytte til Norge

Vi håber at du stadig har lyst til og mod på at flytte til Norge, og at det ikke virker alt for uoverskueligt. Husk at vi kan hjælpe dig med at flytte til Norge, og vi derfor kan stå for noget af det mest besværlige ved at flytte til Norge - nemlig at fragte alt dit indbo. Så kan du i stedet fokusere på at sørge for din familie, finde et hjem og et job, så du er helt klar til at flytte til Norge.