Kundeservice

+45 3841 0344
Mandag-torsdag kl. 9.00-18.00
Fredag kl. 9.00-15.00
 • Gratis og uforpligtendeDet er 100% gratis og uforpligtende at bestille tilbud
 • Professionel dansk serviceVi matcher dig professionelt med relevante flyttefirmaer
 • Kun godkendte flyttefirmaerVi stiller høje kvalitetskrav til de flyttefirmaer vi samarbejder med
Så nemt er det...
1

Bestil tilbud

Benyt formularen til at beskrive din flytning.
2

Match

Vi matcher din beskrivelse med relevante flyttefirmaer.
3

Modtag tilbud

Du modtager tilbud fra op til seks forskellige flyttefirmaer - og kan vælge det bedste.

Collage Italien

Info om at flytte til Italien

Der kan være rigtig mange gode grunde til, at du netop går og spekulerer på, om du skal flytte til Italien for en kortere eller længere periode. Måske er det din karriere, der kræver en flytning til Italien. Måske har du mødt den store kærlighed på din sidste ferie til Italien? Eller måske har du, som så mange andre mennesker, bare forelsket dig fuldstændigt i det italienske klima, det italienske folk og i den italienske kultur og derfor drømmer du om at udskifte din hverdag i Danmark med et liv i Italien i stedet.

Hvad end din grund er til, at du går med seriøse tanker om at flytte til Italien, så er der en lang række overvejelser, som du bør gøre dig inden din flytning til Italien. Det kan være overvejelser vedrørende bolig- og arbejdsforhold eller lignende.

Når du skal flytte til Italien, vil du oftest opleve, at flytningen kan virke lidt mere uoverskueligt end ved en almindelig flytning. Dette skyldes, at der tit er en masse nye regler, som du skal sætte dig ind i, når du skal krydse de nationale landegrænser. Det kan være regler om told, vejafgifter etc. Skal du have dit indbo med til Italien, er det vigtigt, at du finder et kompetent flyttefirma. Dels kan du få flyttet dit indbo sikkert og intakt til Italien, dels kan flyttefirmaet stå for al logistikken omkring din flytning til Italien og overtage alt det praktiske med evt. toldregler, vejafgifter osv. På den måde skal du i princippet kun koncentrere dig om din egen transport.

Hvad koster det at flytte til Italien?

Prisen på flytning til Italien vil afhænge af dine behov og krav. Det er derfor svært at forudsige en endelig pris for, hvad det vil koste dig at flytte til Italien. Det skyldes, at prisen blandt andet vil variere alt afhængigt af hvilke behov og krav, du har til din flytning. Derudover kan der også være udgifter til fx vejskat, told eller forsikring, som også vil have indflydelse på prisen.

Inden din flytning bør du derfor overveje følgende:

 • Hvornår skal du flytte til Italien?
 • Hvor i Italien skal du have flyttet dine ejendele hen?
 • Hvor meget skal du have flyttet?
 • Hvilken flytteløsning skal flyttefirmaet hjælpe dig med? - en totalflytning (dvs. flytning med både ned- og udpakning), flytning med nedpakning eller en almindelig flytning?

Medmindre du selvfølgelig selv vil flytte dine ejendele fra Danmark til Italien, er det vigtigt, at du finder et kompetent flyttefirma, der kan sørge for at flytte dine ejendele sikkert til Italien. I den forbindelse kan det være en god ide at vælge et flyttefirma, der er medlem af Dansk Møbeltransport forening. Det giver dig sikkerhed for, at flyttefirmaet blandt andet har en gyldig forsikring. Her på siden kan du bestille tilbud på at flytte til Italien ved at udfylde kontaktformularen, og så hjælper vi dig med at indhente 100 % uforpligtende tilbud fra op til fire flyttefirmaer. Du vælger selv det tilbud, der passer dig bedst. Det kan give dig den bedste start på dit ophold i Italien.

Gode råd når du skal flytte til Italien

 • Som EU-borger har du ret til at opholde dig i Italien i op til 3 måneder uden egentlig opholdsbevis.
 • Skal du bo i Italien i mere end 3 måneder, skal du registreres i det lokale folkeregister (anagrafe). Desuden skal du have udstedt et opholdsbevis (Attestazione di iscrizione anagrafica di cittadino dell'Unione Europea).
 • Inden du lader dig indregistrere i det italienske folkeregister, bør du derfor have fundet en fast bopælsadresse.
 • Når du flytter til Italien i en længere periode, skal du registreres som udrejst i det danske CPR-register.
 • Ved flytning til Italien skal du afklare din skattepligt i både Danmark og Italien, da denne ikke ophører automatisk i Danmark, hvis du fx stadig har bolig i eller indtægter fra Danmark.
 • Når du flytter til Italien, skal du medbringe dit EU-sygesikringskort. Ved længerevarende ophold og arbejde i Italien skal du dog registreres i Italiens offentlige sikringsordninger, så du er omfattet af landets sygesikring. Det betyder også, at du har pligt til at betale bidrag til sociale sikringsordninger i Italien, når du er flyttet derned.
 • Er du jobsøgende, kan du i nogle tilfælde tage dine dagpenge fra Danmark med til Italien i op til 3 måneder.

Du kan få flere informationer om at flytte til Italien på Udenrigsministeriets hjemmeside: Ophold og arbejde i Italien.

Lokale forhold i Italien

Når du har besluttet dig for at flytte til Italien, skal du være opmærksom på, at Italien har store regionale forskelle. Desuden er der også stor forskel på, om du flytter på landet eller til byen i Italien. Dette vil have stor betydning for de lokale forhold - alt afhængigt af, hvor du skal flytte til i Italien. Fx vil du opleve, at der i Syditalien er markant lavere løn og højere arbejdsløshed end i Norditalien. Faktisk ligger en indkomst i Syditalien i gennemsnit ca. 60 % under indkomsten i Norditalien. De regionale forskelle er derfor også en væsentlig faktor, som du bør være opmærksom på, når du flytter til Italien.

Den italienske befolkning taler italiensk, og engelsk er ikke så udbredt, som man måske ellers kunne tro. Derfor kan det være en god idé at få alle officielle dokumenter fra Danmark oversat til italiensk. Samtidig kan sprogbarrieren også gøre det svært at begå sig på det italienske arbejdsmarked. Du bør derfor gøre en aktiv indsats for at lære italiensk. Det vil betale sig og gøre din hverdag meget nemmere.

Bestil tilbud på at flytte til Italien

Hvis du ønsker at modtage tilbud på at flytte til Italien, kan du udfylde kontaktformularen her på siden, hvor du blandt andet specificerer dine behov og krav til din flytning. Vi matcher herefter dine kriterier med med kompetente flyttefirmaer, som efterfølgende vil kontakte dig med tilbud på din flytning til Italien. Det er en service, der er 100 % uforpligtende og gratis for dig. Du vælger selv det tilbud, der passer dig bedst.