Kundeservice

+45 3841 0344
Mandag-torsdag kl. 9.00-18.00
Fredag kl. 9.00-15.00
  • Gratis og uforpligtendeDet er 100% gratis og uforpligtende at bestille tilbud
  • Professionel dansk serviceVi matcher dig professionelt med relevante flyttefirmaer
  • Kun godkendte flyttefirmaerVi stiller høje kvalitetskrav til de flyttefirmaer vi samarbejder med
Så nemt er det...
1

Bestil tilbud

Benyt formularen til at beskrive din flytning.
2

Match

Vi matcher din beskrivelse med relevante flyttefirmaer.
3

Modtag tilbud

Du modtager tilbud fra op til seks forskellige flyttefirmaer - og kan vælge det bedste.

Collage Iceland

Info om at flytte til Island

Island er en del af det nordiske samarbejde mellem Skandinavien (Danmark, Sverige og Norge), Finland, Færøerne, Grønland og Åland. Når du flytter til Island, gælder derfor den fællesnordiske aftale om folkeregistre. Det betyder, at du frit kan flytte til Island for at bo, studere eller arbejde. Du behøver derfor ingen arbejds- og opholdstilladelse for at flytte til Island. Der kan dog alligevel være tilfælde, hvor en autorisation eller arbejdstilladelse er påkrævet for at arbejde inden for bestemte erhverv. Hvis en sådan tilladelse eller autorisation er påkrævet, skal du forvente, at ansøgningsprocessen kan tage op til flere uger. Det er derfor en god ide at undersøge dette, inden du flytter til Island, så du også har mulighed for at udfylde de nødvendige dokumenter på forhånd.

Når du flytter til Island, behøver du som regel ikke ændre din folkeregisteradresse, hvis du kun regner med at flytte til Island og bo der i mindre end 6 måneder. Skal du derimod flytte til Island og bo der permanent, så skal du registreres i det islandske folkeregister. Det skal ske senest en uge efter, at du er kommet til landet.

Det er derfor generelt let at flytte til Island, idet du som dansk eller nordisk statsborger slipper for en masse papirarbejde og omfattende ansøgningsprocesser i forbindelse med ansøgninger om arbejds- og opholdstilladelse. Der kan dog alligevel være betænkeligheder og overvejelser i forbindelse med en flytning til Island.

Hvad koster det at flytte til Island?

Prisen på at flytte til Island vil først og fremmest afhænge af hvor meget flyttegods, du skal have flyttet til Island. Som regel bliver dit flyttegods pakket i en container og sejlet med et skib til Island. Det skyldes blandt andet, at det er væsentligt dyrere at få fløjet sit flyttegods til Island end at få det sejlet derop. Prisen på din flytning til Island vil derfor også variere alt efter, om du vil have fløjet eller sejlet dit flyttegods til Island. Vælger du at få sejlet dit flyttegods i en container til Island, kan du evt. dele en container med andre. Det er en mulighed at reducere dine udgifter til din flytning til Island på.

Når du skal have sejlet dit flyttegods til Island, er det vigtigt, at du tegner en transportforsikring, så dit flyttegods er forsikret og kan erstattes i tilfælde af eventuel beskadigelse. Det vil være ærgerligt, hvis der sker skader på dit flyttegods, og du ikke er ordentligt forsikret.

Der kan desuden også være penge at spare ved at undersøge markedet for flyttefirmaer til Island. Der kan således være tilfælde, hvor prisen for din flytning vil variere alt efter flyttefirma. Når du vælger flyttefirma, bør du også sikre dig, at flyttefirmaet vil håndtere de formaliteter, der vil være omkring din flytning til Island såsom toldregler, havneafgifter, søfragt etc.

Hvis du har brug for hjælp til at undersøge markedet for flyttefirmaer til Island, kan du udfylde kontaktformularen her på siden. Vi sørger herefter for, at op til fire forskellige flyttefirmaer vil kontakte dig med tilbud på din flytning til Island. Det er gratis og uforpligtende for dig, ligesom du selv vælger hvilket tilbud, der passer bedst til dine krav og behov, når du skal flytte til Island.

Gode råd inden du skal flytte til Island

  • Husk at melde flytning til det danske folkeregister, hvis du planlægger at arbejde og bo i Island i mere end 6 måneder.
  • Når du er flyttet til Island og skal bo der i mere end 6 måneder, skal du registreres i det islandske folkeregister. Det skal du gøre på "Islands Nationale Personregister" eller på et lokalt kommunekontor senest en uge efter, at du er flyttet til Island. Husk at medbringe dit pas.
  • Når du flytter til Island, har du mulighed for at blive fritaget for at betale told, når du skal have sejlet dit flyttegods til landet. Læs mere om de specifikke islandske toldregler her.
  • Husk at medbringe dokumenter som fx dåbs- og eventuel vielsesattest, når du flytter til Island.
  • Vær opmærksom på, at der er strenge regler for at indføre kæledyr til Island. Har du derfor kæledyr, som du skal have med til Island, skal du blandt andet have forskellige attester fra din dyrlæge samt ansøge om tilladelse til at indføre dit kæledyr i Island. Det er en proces, der kan tage lang tid, så start i god tid. Derudover skal dit kæledyr også gennem blandt andet en helbredsundersøgelse og sættes i isolation, inden du kan tage det med til Island. Læs mere om reglerne for indførsel af kæledyr til Island her

Lokale forhold

Island er en vulkanø, der er omgivet af det nordlige Atlanterhav. Island er ca. 2½ gang større end Danmark, alligevel bor der kun ca. 320.000 mennesker i Island. Langt de fleste af Islands indbyggere bor i og omkring Islands hovedstad Reykjavik.

Island er kendt for sin flotte, men barske natur med blandt andet gletsjere og varme kilder. Når du flytter til Island, vil du derfor have mulighed for at få en masse fantastiske naturoplevelser - hvad enten du vil sejle ud på havet og se hvaler, bade i varme kilder eller vandre i en af Islands naturparker.

Flytter du til Reykjavik, er det en fordel enten at få transporteret din bil med derop eller investere i en, når du er flyttet til Island. Det giver dig en større frihed og fleksibilitet, når du skal bevæge dig rundt på øen.

Vejret i Island er generelt koldere end i Danmark, fordi Island ligger på de nordlige breddegrader. Du kan dog opleve, at der om sommeren kan være temperaturer over 20 °C inde i landet. Sommerdagene er lange, da solen stort set ikke går ned i denne periode. Om vinteren derimod, kan vejret være barskt med mange mørke vintertimer, frost, kulde og sne. Flytter du til Island, skal du derfor være forberedt på, at vejret kan være meget omskifteligt.

Bestil tilbud på at flytte til Island

Skal du flytte til Island, kan vi hjælpe dig med at indhente tilbud på din flytning. Det eneste du skal gøre er at udfylde kontaktformularen her på siden. Du vil herefter modtage tilbud fra op til fire forskellige flyttefirmaer til Island. Dette er en service, der er gratis og uforpligtende for dig. Du vælger således selv det tilbud, der passer bedst til dine krav og behov til en flytning til Island. Udfyld kontaktformularen på denne side øverst til højre.