Kundeservice

+45 3841 0344
Mandag-torsdag kl. 9.00-18.00
Fredag kl. 9.00-15.00
 • Gratis og uforpligtendeDet er 100% gratis og uforpligtende at bestille tilbud
 • Professionel dansk serviceVi matcher dig professionelt med relevante flyttefirmaer
 • Kun godkendte flyttefirmaerVi stiller høje kvalitetskrav til de flyttefirmaer vi samarbejder med
Så nemt er det...
1

Bestil tilbud

Benyt formularen til at beskrive din flytning.
2

Match

Vi matcher din beskrivelse med relevante flyttefirmaer.
3

Modtag tilbud

Du modtager tilbud fra op til seks forskellige flyttefirmaer - og kan vælge det bedste.

Collage Holland

Info om at flytte til Holland

Der kan være rigtig mange grunde til, at du overvejer at flytte til Holland for en kortere eller længere periode. Det kan være, at du skal flytte til Holland for at forfølge din karriere. Det kan også være, at du vil flytte til Holland bare for at skifte hverdagen i Danmark ud med et liv som udlandsdansker i Holland i stedet. Lige meget hvorfor du vil flytte til Holland, er der en masse praktiske overvejelser, som du skal være opmærksom på, inden du flytter til Holland. Blandt andet skal du huske at melde flytning fra Danmark, du skal finde en ny bopæl i Holland, tegne de nødvendige forsikringer, så du er dækket efter din flytning fra Danmark til Holland, undersøge priser for din flytning til Holland og meget mere.

Hvad koster det at flytte til Holland?

Hvad end din grund er til, at du skal flytte til Holland, skal du være opmærksom på, hvordan du bedst muligt får dine ting med til Holland - om du så skal flytte til det sydlige eller nordlige Holland. Du bør derfor finde et kompetent flyttefirma, der kan hjælpe dig med at flytte dine ting sikkert til Holland, så du kan få en god opstart efter endt flytning.

Hvis du vil være sikker på, at det flyttefirma som skal varetage din flytning til Holland har de fornødne forsikringer, kan du med fordel finde et flyttefirma, som er medlem af Dansk Møbeltransport forening. Det er imidlertid svært at forudsige en samlet pris for din flytning til Holland, da prisen primært vil afhænge af, hvornår du skal flytte, hvor i Holland du skal flytte hen og hvor meget, du skal have flyttet.

Du kan dog få et godt overblik over markedspriserne for en flytning til Holland ved at udfylde kontaktformularen her på siden. Efterfølgende vil du modtage uforpligtende tilbud fra op til fire forskellige flyttefirmaer, der vil hjælpe dig med at flytte dine ting til Holland.

Gode råd hvis du vil flytte til Holland

 • Som EU-borger kan du frit opholde dig i Holland i op til 3 måneder.
 • Ved ophold i Holland på længere end 3 måneder skal du registreres ved det hollandske Immigrations- og naturaliseringskontor (det såkaldte IND - Immigratie- en Naturalisatiedienst). Her får du et bevis på, at du har ret til lovligt ophold i Holland. Du kan også opleve, at arbejdsgivere vil spørge efter dette opholdsbevis, ligesom du også kan komme ud for, at du skal bruge det for at kunne åbne en hollandsk bankkonto.
 • Efter din flytning skal du også have et hollandsk skattenummer det såkaldte SOFI-nummer, inden du kan begynde at arbejde i Holland. Processen kan vare fra få uger til en måned.
 • Flytter du til Holland, skal du være i stand til at forsørge dig selv, da du som regel ikke få vil kunne få økonomisk bistand i de første 3 måneder efter din flytning til Holland.
 • Der er tit lange ventelister i almene boligforeninger, du kan derfor ofte med fordel søge efter en bolig at leje gennem private udlejere/udlejningsfirmaer. I nogle tilfælde har du desuden mulighed for at modtage en form for boligstøtte.
 • Når du er flyttet til Holland, har du pligt til at tegne en lovpligtig sygeforsikring, hvis du skal opholde dig i Holland i over 6 måneder. Det koster pr. måned fra ca. 500 kr. og op efter.
 • Kommer du i arbejde efter, at du er flyttet til Holland, skal du betale til en række lovpligtige forsikringer fx arbejdsløshedsforsikring. Dette sker over lønnen.
 • Bliver du afskediget fra dit arbejde i Holland, har du i nogle tilfælde mulighed for at modtage arbejdsløshedsstøtte. Du skal bl.a. have arbejdet i Holland i mindst 6 måneder.
 • Du opbygger ret til pension i Holland fra det tidspunkt, du flytter til Holland og begynder at arbejde.
 • Inden du flytter til Holland, skal du have afklaret dine skatteforhold i Danmark og Holland. På den måde undgår du en dobbeltbeskatning.

Du kan få flere gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal flytte til Holland hos Udenrigsministeriet: Ophold og arbejde i Holland.

Lokale forhold

De fleste danskere forbinder Holland med træsko, vindmøller og tulipaner. Men Holland tilbyder på langt mere end det. I Holland vil du opleve, at et hollandsk landskab, der er domineret af kanaler, grønne flade landskaber samt en lang Nordsøkyst-linje.

Holland er med sin befolkning på knap 17 mio. mennesker Europas mest tætbefolkede land. I Holland bor størstedelen af den hollandske befolkning i storby-regioner. Blandt de mest populære byer i Holland er Amsterdam (kendt for sine mange kanaler og tolerante holdninger til "bløde" stoffer), Haag (regeringsbyen) og Rotterdam (et arkitektur-mekka).

Hollænderne taler hollandsk. Det er et meget svært sprog at forstå og tale for danskere pga. af den noget specielle udtale. Mestrer du ikke sproget, kan dette have indflydelse på dine chancer for at få et job på det hollandske arbejdsmarked, når du er flyttet til Holland. Du kan derfor med fordel enten tage et selvstudium eller kurser i hollandsk, inden du flytter. På den måde får du en lille forståelse for sproget og måske endda nå at beherske nogle af de mest almindelige udtryk allerede, inden du flytter til Holland. Du har desuden også mulighed for at gøre dig forståelig på både engelsk og tysk.

Når du flytter til Holland skal du være opmærksom på, at der er udbredt brugerbetaling. Det betyder blandt andet, at du ikke bare kan gå hen på et bibliotek og låne bøger, som du kender det i Danmark. Hvis du vil låne bøger på et hollandsk bibliotek, skal du være medlem af det pågældende bibliotek, ligesom du årligt skal betale et gebyr for at få lov til at låne bøger. Det hollandske sundhedssystem finansieres desuden via forsikring - dvs. du skal som sagt selv tegne og finansiere din sygeforsikring.

Hvis du flytter til Holland sammen med dine børn, eller hvis du og din partner har planer om at få børn, bør du være opmærksom på, at børnene i Holland som regel starter i skole som 4-årige. Det skyldes, at det er lovpligtig, at de hollandske børn starter i skole fra 5 års alderen. Forventer du familieforøgelse efter flytning til Holland, bør du også være opmærksom på, at du har pligt til at navngive og registrere dit nyfødte barn hos kommunen allerede 2 dage efter, at dit barn er kommet til verden.

Bestil tilbud på at flytte til Holland

Hvad enten du skal flytte på landet eller til storbyer såsom Amsterdam, Utrecht eller Haag i Holland, kan vi være dig behjælpelige med at finde et egnet flyttefirma. Det eneste, du skal gøre er at udfylde kontaktformularen, hvori du specificerer dine krav til din flytning til Holland. Herefter vil vi indhente tilbud fra op til fire forskellige flyttefirmaer, der kan flytte dine ejendele til Holland. Det er en service, der er 100 % gratis og uforpligtende for dig, ligesom du selv vælger det tilbud, som du vurderer passer bedst til dine behov, når du skal flytte til Holland.