Kundeservice

+45 3841 0344
Mandag-torsdag kl. 9.00-18.00
Fredag kl. 9.00-15.00
 • Gratis og uforpligtendeDet er 100% gratis og uforpligtende at bestille tilbud
 • Professionel dansk serviceVi matcher dig professionelt med relevante flyttefirmaer
 • Kun godkendte flyttefirmaerVi stiller høje kvalitetskrav til de flyttefirmaer vi samarbejder med
Så nemt er det...
1

Bestil tilbud

Benyt formularen til at beskrive din flytning.
2

Match

Vi matcher din beskrivelse med relevante flyttefirmaer.
3

Modtag tilbud

Du modtager tilbud fra op til seks forskellige flyttefirmaer - og kan vælge det bedste.

Collage Greenland

 

Info om at flytte til Grønland

Vælger man at flytte til Grønland er der flere praktiske ting man skal være opmærksom på og have styr på, inden man flytter. Hvis man er dansk statsborger er man fri for at søge ophold- og arbejdstilladelse. Dog skal ens arbejdsplads på Grønland  have lov til at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

Har du allerede fået et arbejde i Grønland, inden du flytter derop og skal du arbejde i mere end seks måneder, er du forpligtet til at betale skat af din løn. I Grønland betaler man løbende skat af sin indkomst og Skattestyrelsen bruger derfor din forskudsregistrering, til at beregne hvor meget du skal betale i skat. Dette gælder kun for skattepligtige, hvilket man er; når man enten har bopæl i Grønland eller arbejder der mere end i seks måneder. Når man begynder at betale skat i Grønland skal man sørger for at afmelde sin danske skat, så man undgår at blive dobbeltbeskattet. Dette gør man ved at søge fritagelse, hvor du sammen med din arbejdsgiver skal udfylde en blanket.

Man skal også være opmærksom på, at det kan være svært at få bolig i Grønland. I Grønland har man ikke særlig mange ledige boliger og det er derfor noget af det første man skal have på plads inden man flytter. Hvis du har fået et arbejde deroppe, er man oftest garanteret en bolig, som bliver sat til rådighed af arbejdsgiverne. Hvis man ikke har nogen bolig, skal man tage kontakt til en grønlandsk ejendomsmægler. Hvis man er en børnefamilie, skal man huske at orientere sig om hvilke skoler der vil være aktuelle og opfylder ens behov. I de større byer er der ikke stor forskel mellem skolerne, men hvis man bevæger sig ud i de mindre byer, kan skolerne være meget små, hvor undervisningsniveauet kan variere en del fra by til by.

Når du flytter til Grønland skal du ikke anmelde om udrejse, men du skal i stedet anmelde flytning. Herudover skal man sørger for at få styr på sine officielle papirer som bl.a. sygesikringsbevis og kørekort, så de kan registreres som gyldige.

 

Hvad koster det at flytte til Grønland

Det er ikke billigt at flytte til Grønland og der er flere områder som er omkostningsfulde. En flybillet til Grønland er relativ dyr, da der ikke er så stor en konkurrence på dette område, men udover dette skal man også finde en måde at få fragtet alle sine ejendele.

Når man flytter til Grønland, vil man oftest få fragtet sit flyttegods oversøisk. Ved oversøisk fragt til og fra Grønland gælder der særlige forsikringsregler, som er med til at forsikre ens gods. Herudover kan der være andre udgifter som kan være svært for privatpersoner at gennemskue i forbindelse med sin flytning. Derfor anbefales det, at man vælger et internationalt flyttefirma, som har erfaring indenfor flytning til udlandet og som kender til regler og forsikringer.

I Grønland har man ikke nogen moms-afgift og man kan derfor købe dagligvarer og produkter uden moms. Dette betyder også, at når man flytter til Grønland og importerer sine ejendele, kan man gøre brug af en momsrefusion, som vil give en mulighed for at få refunderet momsen af sine ejendele. Husk at undersøg hvilke dele du kan få refunderet, da der er nogle krav til hvilke ejendele der kan moms refunderes.     

 

Gode råd hvis du vil flytte til Grønland

 • Sørg for at du har garanteret bolig og job inden du endelig bestemmer dig for at flytte til Grønland

 • Anmelde om flytning hos Borger.dk

 • Få styr på officielle papirer og få dem registreret som gyldige i Grønland

 • Få styr på skattereglerne, så du undgår at blive beskattet dobbelt (af både Grønland og Danmark)

 • Få styr på at du har forsikring og at dit flyttegods er forsikret under transporten

 • Find et internationalt flyttefirma, som har erfaring med flytning til Grønland

 • Lav en liste over dit flyttegods, så den er klar til toldtjek.

 • Find ud af, om du behøver at få ting opbevaret i Danmark - Lav evt. en aftale med flyttefirmaet, da de ofte også har erfaring med at opbevare folks ejendele.

 

Lokale forhold i Grønland

Grønland er verdens største Ø, hvor ¾ del er dækket af en iskappe, som er det eneste område i verden som er dækket af is uden for Antarktis. Grønland har en befolkning på 56.370 mennesker, hvilket er det land i verden med den laveste befolkningstæthed. Hovedstaden i Grønland er Nuuk (på dansk Godthåb) og det officielle sprog er grønlandsk, men de lærer dansk i skolen, som de fleste kan tale.

Grønland fik i 1979 hjemmestyre og overgik til selvstyre i 2009. Dette betyder at grønlænderne er anerkendt som et retsligt folk og selv har rettighederne til udnyttelse af fx jord og undergrund. Dog er Grønland stadig underlagt de danske myndigheder som fx udenrigs- og sikkerhedspolitik.

 

Bestil tilbud på at flytte til Grønland

Står du og skal flytte til Grønland, kan vi hjælpe dig med at indhente tilbud fra op til fire forskellige flyttefirmaer. Det eneste du skal gøre er at udfylde kontaktformularen på denne side, og du vil modtage tilbud fra forskellige flyttefirmaer til Grønland. Det er en service, der er gratis og uforpligtende for dig, ligesom du selv vælger det tilbud, der passer dig bedst.