Kundeservice

+45 3841 0344
Mandag-torsdag kl. 9.00-18.00
Fredag kl. 9.00-15.00
  • Gratis og uforpligtendeDet er 100% gratis og uforpligtende at bestille tilbud
  • Professionel dansk serviceVi matcher dig professionelt med relevante flyttefirmaer
  • Kun godkendte flyttefirmaerVi stiller høje kvalitetskrav til de flyttefirmaer vi samarbejder med
Så nemt er det...
1

Bestil tilbud

Benyt formularen til at beskrive din flytning.
2

Match

Vi matcher din beskrivelse med relevante flyttefirmaer.
3

Modtag tilbud

Du modtager tilbud fra op til seks forskellige flyttefirmaer - og kan vælge det bedste.

Collage Færøerne

 

Info om at flytte til Færøerne

Færøerne er en del af norden og som nordisk statsborger behøver du ikke at søge om ophold- og arbejdstilladelse. Hvis du skal opholde dig på Færøerne i mere end seks måneder, skal du huske at melde din flytning. Flytningen skal meldes til til din tilflytter-kommune på Færøerne, hvilket du skal huske at gøre senest fem dage efter din ankomst.

Tager du til Færøerne for at arbejde i mere end 180 dage, skal du skal du have det der hedder et P-tal, hvilket er et personnummer. Du skal anskaffe et P-tal på kommunen og de sørger herefter for at du bliver registreret i folkeregistret. Du vil modtage dit P-tal fra folkeregistret. Hvis du tidligere har arbejdet på Færøerne og allerede dengang fik et P-tal, behøver du ikke at søge om et nyt. Skal du være på Færøerne i mindre end seks måneder og arbejde der i mindre end 180 dage, skal du have et foreløbigt P-tal (et Pseudo-P-tal). Dette skal du have af din arbejdsgiver, som vil sørge for at få det gennem skattevæsenet.  

På Færøerne har du ret til samme ydelser, som landets egne borgere, når det kommer til sygesikring. Her vil personer, som bor på øerne og er over 18 år, betale til sygesikringen gennem deres skat. Dette svarer cirka til 160 kr. om måneden. Når du flytter til Færøerne fra Danmark eller fra Grønland har du ret til sygesikring fra dag 1. Husk altid at have legitimation med i form af f.eks. pas.

 

Hvad koster det at flytte til Færøerne?

Inden du flytter til Færøerne, er det nødvendigt at du sikrer dig, at du har en bolig i landet. Hvis du er blevet udstationeret af din danske arbejdsgiver, har du måske været heldig at få sat en bolig til rådighed. Hvis dette ikke er tilfældet anbefales det, at tage kontakt til en af de lokale ejendomsmæglere, som kan hjælpe dig med at finde en bolig som vil opfylde dit behov. På Færøerne har man mulighed for at leje eller for at købe et hus, en lejlighed eller et værelse.  

Ens flytning til Færøerne vil være bekostelig. Når man flytter til Færøerne skal man have transporteret sit flyttegods oversøisk, hvilket hurtigt kan blive en længere proces at få planlagt, hvis man selv vil stå for sin flytning.

Vi vil dog her anbefale at bruge et internationalt flyttefirma, som har erfaring med at flytte til udlandet. Disse flyttefirmaer har styr på, hvilke regler der gælder ved oversøisk transport i form af transport og told afgift, samt hvilke forsikringer det kræver.

 

Gode råd til din flytning til Færøerne

  • Søg om P-tal i god tid, så du kan få tilladelse til at arbejde og få udbetalt din løn

  • Husk at oprette en Færøsk bankkonto, så din arbejdsgiver har mulighed for at udbetale løn til dig.

  • Hvis du har et gyldigt kørekort i Danmark, kan du  tage det med og bruge det på Færøerne

  • På Færøerne kan de snakke dansk, men det anbefales at man lærer lidt færøsk, for nemmere at blive en del af deres kultur.  

 

Lokale forhold på Færøerne

Færøerne har et befolkningstal på ca. 50.000, hvoraf ca. 20.000 bor i Tórshavn kommune, som er den største kommune i landet. Færingernes officielle sprog er færøsk og dansk, men i daglig tale snakker færingerne færøsk. Færøerne er en delvis selvstyrende del af Rigsfællesskabet og har parlamentarisk selvstyre og de har to repræsentanter i det danske folketing. På Færøerne har man stemmeret når man er over 18 og du vil som dansk statsborger have ret til at stemme, hvis du er folkeregistreret.

Det Færøske klima kan variere meget, alt fra sol og blå himmel til stærk vind og regn på én og samme dag. Gennemsnitstemperaturen ligger på 3 grader om vinteren og 11 grader om sommeren og temperaturen kommer derfor aldrig under frysepunktet.

 

 

Bestil tilbud på at flytte til Færøerne

Står du og skal flytte til Færøerne, kan vi hjælpe dig med at indhente tilbud fra op til fire forskellige flyttefirmaer. Det eneste du skal gøre er at udfylde kontaktformularen på denne side, og du vil modtage tilbud fra forskellige flyttefirmaer til Færøerne. Det er en service der er gratis og uforpligtende for dig, ligesom du selv vælger det tilbud, der passer dig bedst.