Kundeservice

+45 3841 0344
Mandag-torsdag kl. 9.00-18.00
Fredag kl. 9.00-15.00
  • Gratis og uforpligtendeDet er 100% gratis og uforpligtende at bestille tilbud
  • Professionel dansk serviceVi matcher dig professionelt med relevante flyttefirmaer
  • Kun godkendte flyttefirmaerVi stiller høje kvalitetskrav til de flyttefirmaer vi samarbejder med
Så nemt er det...
1

Bestil tilbud

Benyt formularen til at beskrive din flytning.
2

Match

Vi matcher din beskrivelse med relevante flyttefirmaer.
3

Modtag tilbud

Du modtager tilbud fra op til seks forskellige flyttefirmaer - og kan vælge det bedste.

Collage Canada

Info om at flytte til Canada

Mange mennesker vælger at flytte til Canada for en kortere eller længere periode. Det kan være, at de er blevet tilbudt at arbejde derovre eller selv aktivt søger efter et job i Canada. Det kan også være, at de vil flytte til Canada, fordi de skal studere eller vil holde deres sabbatår i landet. Hvad end din grund er til, at du vil flytte til Canada, er det vigtigt, at du er fortrolig med alle de praktiske ting, der er forbundet med en flytning til Canada.

Som udgangspunkt har du mulighed for at flytte til Canada og opholde dig 6 måneder i landet uden et visum. Der er dog visse andre krav, du skal leve op til, inden du får lov til at rejse ind i Canada af de canadiske immigrationsmyndigheder. Der er blandt andet krav om, at du er i stand til at kunne forsørge dig selv under dit ophold i Canada, og at du tager tilbage til Danmark igen, når dit besøg eller din ferie i landet er slut. Vær opmærksom på, at du i den forbindelse KUN har ret til at arbejde i Canada, hvis du har en arbejdstilladelse.

Skal du flytte til Canada for at arbejde eller studere der i mere end 6 måneder, skal du have en opholds- og arbejdstilladelse. Der er i den forbindelse temmelig strenge regler. For at du kan få en arbejdstilladelse i Canada, kræver det blandt andet, at du har modtaget et tilbud fra en canadisk arbejdsgiver. En anden forudsætning for at få en arbejdstilladelse i Canada er blandt andet, at dit tilbud eller din arbejdskontrakt fra en canadisk arbejdsgiver bliver godkendt af de canadiske myndigheder (det såkaldte Human Resources and Skills Development Canada (HRSDC)). HRSDC vil derudover lægge vægt på, om det canadiske arbejdsmarked har brug for din arbejdskraft. Det vil sige, er der eksempelvis mangel på en bestemt arbejdskraft i Canada, vil din chance for at blive godkendt af HRSCD være større, end hvis det modsatte var tilfældet. Groft sagt skal der således være en god grund til, at en canadisk arbejdsgiver vil ansætte dig frem for en canadisk indbygger. Det er derfor som regel meget lettere at få en arbejdstilladelse, hvis du bliver udstationeret i Canada af en dansk arbejdsgiver. Du kan læse mere om de reglerne for arbejdstilladelse i Canada her.

Er du mellem 18 og 35 år, er der en anden og lidt lettere måde at flytte til Canada på. Du har nemlig mulighed for at kombinere dit ferieophold i Canada med arbejde. Det sker som en del af det såkaldte "The International Experience Canada - the Working Holiday Program". Det giver dig mulighed for at flytte til Canada og bo der i op til et år, mens du kombinerer arbejde og ferie derovre. Derudover er der intet krav om, at du skal have fundet dig et job i Canada inden din flytning. Programmet giver dig desuden også mulighed for at kunne studere 6 måneder i Canada. Der er således en lang række fordele forbundet med et Working Holiday-program til Canada. Du kan læse mere om, hvilke krav du skal opfylde for at komme i betragtning til Working Holiday-programmet i Canada her.

Hvad koster det at flytte til Canada?

Prisen for en flytning til Canada vil først og fremmest afhænge af omfanget af din flytning. Har du mange møbler og personlige ejendele, som du skal have flyttet til Canada, vil det selvsagt være dyrere at få flyttet dette til Canada end, hvis du kun har få ting, du skal have flyttet. Desuden vil prisen på en flytning til Canada også variere fra flyttefirma til flyttefirma, ligesom forsikringer også kan have en indflydelse på prisen. Det er derfor svært at komme med en gennemsnitspris på en flytning til Canada. Et godt råd er derfor at undersøge markedet for flyttefirmaer til Canada. På den måde kan du blandt andet få en ide om prislejet for din flytning til Canada, ligesom du kan sammenligne forskellige flyttefirmaer med hinanden.

Uanset om du skal flytte til Toronto, Vancouver eller Quebec i Canada, er det vigtigt, at du finder et kompetent flyttefirma, der kan håndtere de nødvendige formalia i forbindelse med din flytning. Det kan være formalia såsom gyldige forsikringer, toldpapirer, havneafgifter, søfragt, m.m.

Normalt bliver flyttegods til Canada pakket i containere og sejlet med båd til landet, fordi det er billigere end at få det fløjet til landet. Skal du have dine ejendele sejlet til Canada, skal du derfor forvente, at det vil tage 3-4 uger, inden det ankommer i Canada. Du skal derfor huske at få din flytning koordineret således, at ankomsten af dit flyttegods passer med din egen ankomst i Canada. Efter behov kan du også lave en aftale med flyttefirmaet om, at de skal pakke dine ting ud, så alt er klart, når du ankommer til dit nye hjem i Canada. Vælger du en løsning, hvor flyttefirmaet også skal stå for pakke dine ejendele ned og/eller op igen, vil det selvsagt også påvirke prisen.

Når du skal have sejlet dit flyttegods til Canada, kan det desuden være en god ide at investere i en transportforsikring. Hvis din container skulle gå tabt på grund af høj bølgegang, eller hvis der skulle ske skader på dit flyttegods under flytningen til Canada, får du nemlig erstatning.

Hvis du vil have hjælp til at indhente tilbud fra op til fire forskellige flyttefirmaer til Canada, kan du udfylde kontaktformularen her på siden. Du vil herefter blive kontaktet af op til fire forskellige flyttefirmaer, der vil komme et tilbud på din flytning til Canada. For dig er det gratis og uforpligtende, ligesom du selv vælger det tilbud, der passer dig bedst.

Læs mere: Flyttefirma til udlandet

 

 Gode råd hvis du vil flytte til Canada

  • Husk altid at melde flytning til din kommune i Danmark, hvis du skal flytte til Canada i mere end 6 måneder.
  • Skal du flytte til Canada, skal du søge om opholds- og arbejdstilladelse. Du kan læse mere om de specifikke regler her.
  • Er du mellem 18 og 35 år, kan du søge om "Working Holiday" i Canada. På den måde kan du flytte til Canada og kombinere ferie med arbejde i op til et år. Derudover har du også mulighed for at studere i Canada dog i max 6 måneder.
  • Hvis du vil flytte til Canada, kan du evt. tale med din virksomhed om muligheden for udstationering. Det gør det oftest lettere at få en arbejdstilladelse, da en arbejdstilladelse ellers kræver en kontrakt fra en canadisk arbejdsgiver plus de canadiske myndigheders accept.
  • Når du flytter til Canada, er du ikke længere omfattet af den danske ordning for social sikring. Du skal i stedet tegne en canadisk sygeforsikring "The Medical Services Plan" (M.S.P.). Når du er dækket af M.S.P., skal du således ikke betale for blandt andet lægekonsultationer og indlæggelse på hospital.
  • Husk at tegne en transportsikring, så du kan få erstatning, hvis der skulle ske noget med dit flyttegods under flytningen til Canada.

Lokale forhold

Der bor ca. 30 millioner mennesker i Canada, der er et af verdens største lande. I Canada bliver der talt både engelsk og fransk, som også er landets to officielle sprog. Du vil derfor kunne opleve, at der kan være forskel på sproget afhængigt af, hvor i landet du flytter hen. Eksempelvis vil du opleve, at der i Quebec er en fransk subkultur, ligesom man i vid udstrækning taler fransk. Det vil derfor være en fordel, at du kan lidt franske fraser, hvis du skal flytte til et primært fransktalende område i Canada.

De fleste mennesker forbinder Canada med en rå, men betagende natur og det med god grund. Canada byder blandt andet på store vilde skov- og bjergområder samt et fantastisk dyreliv. Du vil således have rig mulighed for eksempelvis at besøge naturparker i Rocky Mountains, men du vil også have rig mulighed for at opleve det pulserende byliv i storbyer som Toronto, Montreal og Vancouver.

Bestil tilbud på at flytte til Canada

Skal du flytte til Canada, kan du udfylde vores kontaktformular her på siden, så hjælper vi dig med at indhente tilbud fra op til fire forskellige flyttefirmaer til Canada. Det er en service, der er gratis og uforpligtende for dig. Det vil sige, at det eneste du skal gøre er at skrive dine behov til en flytning til Canada i vores kontaktformular. Du vil herefter modtage tilbud fra op til fire forskellige flyttefirmaer. Du vælger selv det tilbud, der passer dig bedst.