Kundeservice

+45 3841 0344
Mandag-torsdag kl. 9.00-18.00
Fredag kl. 9.00-15.00
  • Gratis og uforpligtendeDet er 100% gratis og uforpligtende at bestille tilbud
  • Professionel dansk serviceVi matcher dig professionelt med relevante flyttefirmaer
  • Kun godkendte flyttefirmaerVi stiller høje kvalitetskrav til de flyttefirmaer vi samarbejder med
Så nemt er det...
1

Bestil tilbud

Benyt formularen til at beskrive din flytning.
2

Match

Vi matcher din beskrivelse med relevante flyttefirmaer.
3

Modtag tilbud

Du modtager tilbud fra op til seks forskellige flyttefirmaer - og kan vælge det bedste.

Collage Belgium

Info om at flytte til Belgien

Der kan være mange grunde til, at du overvejer at flytte til Belgien. Måske drømmer du om at forfølge en karriere i en af EU's mange institutioner, der har til huse i Belgiens hovedstad Bruxelles, og det er derfor måske hensynet til karrieren, der trækker i dig. Men det kan også være, at du blot har lyst til at skifte hverdagen i Danmark ud med en ny i Belgien. Alt efter, hvad din baggrund for en flytning til Belgien er, skal du sætte dig ind i de regler, der gælder, når du vil flytte fra Danmark til Belgien.

Som udgangspunkt kan du frit flytte til Belgien og bosætte dig, hvis du er EU-borger. Har du dog planer om at bo i Belgien i en længere periode, skal du melde flytning til din kommune i Danmark og efterfølgende lade dig registrere i det belgiske folkeregister, når du er flyttet til Belgien. Som med alle andre flytninger vil der også være en lang række praktiske ting, som du skal have styr på, når du skal flytte til Belgien. Det kommer du ikke udenom, men takket være de fælleseuropæiske regler om arbejdskraftens frie bevægelighed, vil du ikke støde på nogle store forhindringer, hvis du går med tanken om en flytning til Belgien. Dette gør det alt andet lige markant lettere, end hvis du først skulle igennem tidskrævende og til tider også besværlige ansøgningsprocesser om visa for overhovedet at få lov til at flytte til landet. Men det skal du som nævnt ikke, når du skal flytte til Belgien. Du vil derfor ikke opleve, at der er nogle store forhindringer forbundet med en flytning til Belgien, selvom der selvfølgelig godt kan være hensyn til både børn, familie og venner, der skal tages i betragtning forud for en flytning.

Hvad koster det at flytte til Belgien?

Belgien er kendt for at huse mange af EU's institutioner i landets hovedstad Bruxelles, og mange danskere vælger også at flytte til netop Bruxelles for at forfølge deres karriere. Hvad end din grund er til, at du overvejer at flytte til Belgien, er det vigtigt at finde et kompetent flyttefirma, der kan stå for din flytning. Det er nem måde at gøre din flytning så let så muligt for dig selv, idet det eneste du selv skal sørge for, er din transport derned.

Det er imidlertid meget svært at komme med en generel pris på flytning til Belgien. Det skyldes, at prisen i høj grad vil afhænge af, hvor meget du skal have flyttet, hvornår du skal flytte, og hvor du skal flytte hen i Belgien. Alt efter individuelle behov vil prisen på en flytning til Belgien således ændre sig. 

Når du lader et flyttefirma stå for din flytning til Belgien er det vigtigt, at du har gjort dig nogle praktiske overvejelser om din forestående flytning. Du skal eksempelvis have styr på, hvornår du skal flytte, hvor meget du skal have flyttet, og hvor du skal have flyttet dine ting hen. Uanset om du eksempelvis skal flytte til Antwerpen i den nordlige del af Belgien eller, om du skal flytte til Liége i den østlige del af Belgien, skal du finde et kompetent flyttefirma, der kan flytte dine ejendele sikkert til Belgien. Vælger du et flyttefirma, der er medlem af Dansk Møbeltransport Forening er du sikker på, at flyttefirmaet blandt andet har en gyldig forsikring.

Skal du flytte til Belgien, men ikke har tid og overskud til at sidde og gennemsøge markedet for flyttefirmaer til Belgien, kan du med fordel gøre brug af vores service her på siden. Det eneste du skal gøre er at udfylde vores kontaktformular. Vi matcher herefter dine krav til en forestående flytning med op til fire forskellige flyttefirmaer, der kan stå for din flytning til Belgien. Det er en let måde for dig at sammenligne priserne for en flytning til Belgien uden selv at skulle stå for en omfattende markedsundersøgelse.

Gode råd hvis du vil flytte til Belgien

  • Som EU-borger har du ret til frit at flytte til Belgien og opholde dig i landet i op til 3 måneder.
  • Skal du bo i Belgien i mere end 3 måneder, skal du registreres i det belgiske folkeregister i den kommune, som du flytter til. Husk at medbringe dit pas.
  • Husk også at melde flytning til det danske folkeregister, når du flytter til Belgien for at bo der i en længere periode.
  • Skal du bo og arbejde i Belgien i en længere periode, skal du registreres i den offentlige sygesikring i Belgien, som du også har pligt til at betale bidrag til, når du begynder at arbejde.
  • Hvis du skal bo i en lejebolig, når du er flyttet til Belgien, skal du huske at registrere din lejekontrakt inden 4 måneder. Det kan du blandt andet gøre hos Bureau du Recevreur de l´Enregistrement i Bruxelles.

Du kan finde yderligere information om blandt andet danske foreninger og netværk i Belgien på Udenrigsministeriets hjemmeside: Danske foreninger og organisationer.

Lokale forhold

Belgien er ikke meget større end Jylland, alligevel bor der ca. 10, 4 mio. mennesker i landet. Det anslås at ca. 25 % af Belgiens indbyggere er udlændinge, der blandt andet arbejder i EU's institutioner eller NATO. Du vil derfor især i Bruxelles opleve en form for internationalitet, der afspejler sig i forskellige sprog og folkefærd.

Når du flytter til Belgien, vil du opleve, at der bliver talt forskellige sprog afhængigt af, hvor du skal bo i Belgien. Det skyldes, at Belgien er et inddelt i flere sprogområder, fordi der er tre officielle sprog: nederlansk (flamsk), fransk og tysk. Flytter du til regionen Flandern i det nordlige Belgien, vil du opleve, at der bliver talt nederlandsk (flamsk), mens der i regionen Vallonien i det sydlige Belgien tales fransk. I den østlige del af Belgien tales der i flere kommuner tysk, og i Bruxelles tales der både fransk og nederlansk (flamsk). Du vil derfor afhængigt af, hvor du skal flytte hen i Belgien kunne opleve, at der bliver talt forskellige sprog. Det kan derfor være en fordel for dig at deltage i et eller flere sprogkurser, inden du flytter til Belgien, så du har et grundlæggende ordforråd. Det vil alt andet lige gøre din hverdag i Belgien lettere, indtil du med tiden vil få udvidet dine sprogkompetencer.

Når du er flyttet til Belgien, vil du også opleve, at der er et lidt andet kodeks for høflighed i Belgien. Det er således kutyme, at man blandt andet hilser på hinanden med kindkys eller håndtryk, når man mødes, ligesom brugen af høflig tiltale er udbredt i Belgien.

Bestil tilbud på at flytte til Belgien

Skal du flytte til Belgien, kan vi være dig behjælpelig med at indhente tilbud på flyttefirmaer til Belgien. Det eneste du skal gøre er at udfylde vores kontaktformular her på siden, og så matcher vi dine krav og behov til en flytning til Belgien med kompetente flyttefirmaer. Du vil herefter modtage gratis og uforpligtende tilbud fra op til fire forskellige flyttefirmaer. Du vælger selv det tilbud, der passer dig bedst.