Kundeservice

+45 3841 0344
Mandag-torsdag kl. 9.00-18.00
Fredag kl. 9.00-15.00
 • Gratis og uforpligtendeDet er 100% gratis og uforpligtende at bestille tilbud
 • Professionel dansk serviceVi matcher dig professionelt med relevante flyttefirmaer
 • Kun godkendte flyttefirmaerVi stiller høje kvalitetskrav til de flyttefirmaer vi samarbejder med
Så nemt er det...
1

Bestil tilbud

Benyt formularen til at beskrive din flytning.
2

Match

Vi matcher din beskrivelse med relevante flyttefirmaer.
3

Modtag tilbud

Du modtager tilbud fra op til seks forskellige flyttefirmaer - og kan vælge det bedste.

Collage Australia

Info om at flytte til Australien

Australien ligger på den anden side af jorden. Når du flytter til Australien, kan du derfor næsten ikke komme længere væk fra Danmark. Det tager således mindst 24 timer for dig at flytte fra Danmark til Australien, mens dit flyttegods som regel vil være mellem en til halvanden måned undervejs. Det skyldes, at flyttegods til Australien oftest bliver sejlet med containerskibe. Der er dog også i visse tilfælde mulighed for at få fløjet sit flyttegods til Australien.

Når du skal flytte til Australien, er det først og fremmest vigtigt, at du finder et kompetent flyttefirma, der har erfaring og den fornødne ekspertise til at sikre, at dit flyttegods bliver flyttet forsvarligt til Australien. Dvs. flyttefirmaet skal blandt andet stå for at fragte dit flyttegods til skibet i Danmark og pakke dit flyttegods i containere. Herefter vil dit flyttegods blive læsset på et skib, sejlet til Australien og losset af igen, når skibet lægger til kaj i Australien. Alt efter aftale kan flyttefirmaet eller lokale samarbejdspartnere stå for udpakningen af containeren og fragte dit flyttegods til dit nye hjem i Australien. Der er således også meget logistik forbundet med at flytte til Australien.

Når du skal vælge flyttefirma til at varetage din flytning til Australien, er det vigtigt, at det flyttefirma du vælger at engagere også kan håndtere alle de regler og formaliteter, der er forbundet med en flytning til Australien. Det gælder eksempelvis håndtering af tolddokumenter, forsikringer, havneafgifter, sø-fragt m.m. Du bør derfor planlægge din flytning til Australien i rigtig god tid, så du har et solidt overblik over omfanget af din flytning og kan finde et kompetent flyttefirma til Australien.

Når du skal flytte til Australien, skal du desuden have et visum. Der findes imidlertid mange forskellige typer af visa alt efter, om du skal studere eller arbejde i Australien. Er du under 30 år, kan du eksempelvis søge om et "working holiday visum", som giver dig ret til at opholde dig og arbejde i Australien i op til 12 måneder. Desuden har du mulighed for at forlænge dette visum i yderligere 12 måneder, hvis du vel at mærke opfylder de krav, som de australske myndigheder stiller for forlængelse af et sådant visum. Der er også det traditionelle "work visum" som tillader langvarig eller permanent opholdstilladelse i Australien. Hvis du er interesseret, kan du læse mere om de forskellige typer af visa her

Vil du flytte til Australien, skal du dog være opmærksom på, at det generelt er meget svært at få en arbejdstilladelse, medmindre en arbejdsgiver kan bekræfte over for de australske myndigheder, at du enten har fået eller får ansættelse hos arbejdsgiveren, når du kommer til landet.

Hvad koster det at flytte til Australien?

Når du skal flytte til Australien, skal du generelt forvente en pris, der ligger noget højere end hvis du fx skulle have flyttet dit flyttegods til et sted i Europa. Det skyldes, at der er mange udgifter forbundet med en flytning til Australien. Udover at dit flyttegods skal læsses og sejles med skib til Australien, så vil der også være udgifter til transportforsikring, havneafgifter m.m. Tegner du en transportforsikring på dit flyttegods, sikrer du, at du kan få erstatning, hvis der skulle ske skader på dit flyttegods, eller hvis containeren ved høj bølgegang skulle falde i havet under flytningen til Australien. Det er derfor værd at investere i en transportforsikring.

Det er imidlertid svært at komme med en endelig pris for at flytte til Australien, da prisen i høj grad vil afhænge af omfanget af dit flyttegods. Afhængigt af hvor meget du skal have flyttet til Australien, kan du derfor overveje at dele en container med andre. Det er en let måde at nedbringe nogle af dine flytteudgifter på. Der kan også være penge at spare ved at ringe rundt og indhente tilbud fra forskellige flyttefirmaer. I nogle tilfælde vil du således opleve, at prisen på en flytning til Australien kan variere med op til flere tusinde kroner alt efter dine behov og krav til flytningen.

Hvis du vil have hjælp til at indhente tilbud fra op til fire forskellige flyttefirmaer til Australien, kan du udfylde kontaktformularen her på siden. Flyttefirmaerne vil herefter kontakte dig og komme med et tilbud på din flytning til Australien. Udover at det er nemt og hurtigt for dig at sammenligne priser på en flytning til Australien, så er det også helt gratis og uforpligtende for dig. Du vælger selv det tilbud, der passer dig bedst.

Gode råd hvis du vil flytte til Australien

 • Husk at melde flytning til det danske folkeregister, når du skal flytte til Australien.
 • Du skal bruge et visum for at flytte til Australien. Vær opmærksom på at et almindeligt turistvisum ikke giver dig ret til at arbejde i Australien.
 • Skal du opholde dig længere end tre måneder i Australien, skal du søge om opholds- og arbejdstilladelse. Det anbefales, at du søger disse tilladelser, inden du flytter til Australien.
 • Husk at tegne en transportforsikring på dit flyttegods, så du kan få erstatning, hvis der fx sker skader på dit flyttegods under transporten.
 • Husk at medbringe dokumenter som fx dåbs- og eventuel vielsesattest samt din journal fra lægen.
 • Vær sikker på, at dit flyttegods ikke strider imod Australiens strenge toldregler. Du må eksempelvis ikke indføre tændstikker, jord og ubehandlet træ.
 • Lav en liste over ALT dit flyttegods, så går det lettere gennem tolden.
 • Når du flytter til Australien, er du ikke længere dækket af dansk social sikring. Du skal derfor i stedet registrere dig i den australske sygesikringsordning Medicare, så du er dækket ind, hvis du skulle komme ud for sygdom eller lignende.
 • Efter til din flytning til Australien skal du have et australsk skattenummer (TFN - Tax File Number), inden du kan begynde at arbejde.

Lokale forhold

Der bor ca. 23 mio. mennesker i Australien. De fleste danskere forbinder Australien med kænguruer og koalabjørne, men Australien byder på et rigt dyreliv og fantastiske naturoplevelser. Australien er næsten 178 gange større end Danmark. Du vil derfor opleve, at de lokale forhold vil svinge meget. I en storby som Sydney og Melbourne vil du kunne opleve det pulserende byliv med skyskrabere, boulevarder og kulturelle seværdigheder, mens du blandt andet i det nordvestlige Australien vil kunne opleve store ørkenområder.

Der er ingen rigtig kolde vintre i Australien, da Australien faktisk er et af verdens varmeste kontinenter. Du vil dog alligevel kunne opleve store regionale forskelle på vejret, ligesom du i perioden december til marts vil kunne opleve Australiens regntid.

Bestil tilbud på at flytte til Australien

Står du og skal flytte til Australien, kan vi hjælpe dig med at indhente tilbud fra op til fire forskellige flyttefirmaer. Det eneste du skal gøre er at udfylde kontaktformularen på denne side, og du vil modtage tilbud fra de forskellige flyttefirmaer til Australien. Det er en service, der er gratis og uforpligtende for dig, ligesom du selv vælger det tilbud, der passer dig bedst.