Kundeservice

+45 3841 0344
Mandag-torsdag kl. 8.30-18.00
Fredag kl. 8.30-15.00

Flyt til USA - Søg Visum

Få et overblik over hvilke ting man skal være opmærksom på når man vil søge visum til USA

28. august 2014
Flyt til USA - Søg Visum

Søg visum

Det allerførste man skal gøre når man vil flytte til USA er at søge visum. Dette er en process som tager lang tid og er altafgørende for om du kommer afsted eller ikke.

Noget af det første du skal have på plads før du søger om visum er om du søger som nonimmigrant eller immigrant til USA. Som Nonimmigrant skal du kunne bevise at du har noget at gøre i landet fx arbejde eller studie, samtidig skal du også kunne bevise at du har intention om at rejse tilbage til dit eget land igen i fremtiden. Hvis du søger som immigrant, søger du om permanent opholdstilladelse i USA, denne process er noget længere og mere krævende.

Visum søges hos den Amerikanske ambassade i Danmark. Det er dem som gennemgår din ansøgning og vurderer om du kan få godkendt et visum. Som en del af ansøgningsprocessen skal man til interview på ambassaden, samt betale for visa ansøgningen, dette skal gøres også selvom man risikerer ikke at blive godkendt. Det skal her bemærkes at selvom man får et visum, kan du ikke være 100% sikker på at få adgang til landet.

Læs mere om at flytte til USA her: Flytte til USA 

 

Hvad skal man bruge for at søge visum

Når man skal til interview kræves det at man medbringer flere dokumenter. Her skal man sørger for at alle dokumenterne er printet ud, da ambassaden ikke tillader telefoner og computere af sikkerhedsmæssige grunde. Her er der lavet en liste over de hvilke ting man skal medbringe:

  • Du skal sørger for at du har et gyldig pas, hvor der er plads til stempler

  • Når du har booket dit interview, skal du medbringe godkendelsen af aftalen, som du modtager når du har booket dit interview

  • Som ansøger skal  man have en DS160 confirmation page med en barcode, dette skal også medbringes

  • Et pasfoto som er mindre end 6 måneder gammelt

  • Papirer som kan dokumentere at du fx har et arbejde dette kan være et brev fra din arbejdsgiver som bekræfter dit arbejde i landet.

  • Dokumenter for godkendt studieophold

  • Budget/dokument som beviser at du finansielt kan forsørge dig selv.

Husk at hold dig opdateret på den Amerikanske ambassades hjemmeside.


Ophold i 90 dage eller mindre

Som dansk statsborger er du automatisk med af "Visa Waiver Program", hvilket tillader at du kan rejse til USA uden visum, så længe at de ophold ikke overskrider 90 dage.

Dog skal du 72 timer før din indrejse søge om en ESTA registrering. Denne registrering skal være godkendt før du får adgang til landet. ESTA registreringen koster 14 dollars og er gyldig i to år, du skal dog søge om et nyt hvis du flyver på ny ind i landet i løbet af de to år. Udover dette skal dit ophold enten være ferie- eller business- relateret.  

Hvis du har et gyldigt visum, behøver man ikke at søge om en ESTA registrering.